Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΠΤΕΓ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


«Η ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΟΡΓΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ», μια ρήση του μεγάλου φιλόσοφου της αρχαίας Ελλάδας του Επίκουρου - προφανώς είχαν διαπιστώσει οι αρχαίοι ότι η αδικία (καταπάτηση δικαιωμάτων , νόμων, ελευθέριας , κλπ) του ενός ή μέρος του κοινωνικού συνόλου ή όλου του κοινωνικού συνόλου από την αρχή της πολιτείας , έχει σαν αποτέλεσμα την "αντίδραση" που μπορεί να φτάσει σε πράξεις βίαιες και έκνομες για την λειτουργία μιας κοινωνίας πολιτών.
Ερώτηση: πώς μπορούν οι συνάδελφοι τεχνολόγοι γεωπόνοι να συμπεριφερθούν απέναντι σε μια αδικία, την παραβίαση δηλαδή συνταγματικά κατοχυρωμένων επαγγελματικών τους δικαιωμάτων από επίσημο φορέα της πολιτείας εξαιρούμενοι από την προκήρυξη του ΕΛΓΑ για προσλήψεις ορισμένου χρόνου; Και δεν φτάνει τούτο, επιτρέπει την συμμετοχή στην προκήρυξη απόφοιτων ε.α.π. και π.σ.ε., και για όσους δεν γνωρίζουν ε.α.π. (ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο) π.σ.ε.(προγράμματα σπουδών επιλογής).
Κύριοι, που εκπροσωπείτε τις αρχές της πολιτείας μας, εμείς οι τεχνολόγοι γεωπόνοι είμαστε αγανακτισμένοι , θυμωμένοι, απογοητευμένοι με την μέχρι τώρα συμπεριφορά σας. Μην μας χλευάζετε άλλο. Παρακαλώ να κλείσετε τις σχολές μας γιατί προφανώς η πατρίδα μας δεν μας χρειάζεται.